07/10/2015
Milovníci tejto krásne oranžovej jesennej zeleniny si prídu na svoje
25/11/2016
O jednej však tvrdí, že by nemala chýbať v žiadnej kuchyni.
20/05/2015
Skvelá jarná inšpirácia z varešky kuchárov reštaurácie Ako doma!
V Teleráne ho pripravila ambasadorka HÝBSA Mirka Luberdová.
Jarný recept z prvej pochutiny roku rastúcej vo voľnej prírode.
Podávané s rukolovým šalátom, dulovým balzamom a kuracími krídelkami
Zachrumkajte si napríklad pri dobrom filme ;)
Chutné fašírky pre vegetariánov, ktoré však určite zachutia aj milovníkom mäska :)
Lahodné krémové rizoto, šťavnaté mäsko a lahodná chuť tekvice
Vyskúšajte fantastický jarný šalát z varešky šéfkuchárov reštaurácie Ako doma ;)
Topinambur je skutočný elixír zdravia! Tak prečo z neho neurobiť napríklad..koláč?
Sú chutné, prirodzene bezlepkové a určite z nich nepriberiete :)
Biskupský kabátik, ktorý pripravil šéfkuchár Ján Duda z reštaurácie Leberfinger má za svoju hlavnú surovinu tekvicu. Možno niekto ohrnie nosom, že tekvicu nemusí, ale vedeli ste že :" Tekvica obsahuje viac ako 90 % vody, čo ju zaraďuje k nízko-kalorickým surovinám . Pôsobí blahod...
Vyskúšajte ho, uvidíte, že z neho budú nadšení aj tí najväčší milovníci mäsa:)
Na karfiol:
1 hlavy karfiolu
1 ČL mletého čili
2 ČL korenia garam masala
2 PL rastlinného oleja
1-2 šálky vody
1-2 ČL soli
Na omáčku:
100 g kešu nesolených orieškov
2 PL masla
1 PL rastlinného oleja
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
cca 10 cm kúsok čerstvého zázvoru
2 tobolky zeleného kardamónu
1 ČL korenia garam masala
1 ČL mletého čili
1 ČL kurkumy
1 PL mletého koriandru
1 ČL rímskej rasce
1 bobkový list
1 menší zvitok škorice
2 klinčeky
1 konzerva sekaných paradajok
soľ
1 konzerva kokosového mlieka
Na ryžu:
300 g ryže basmati
2 klinčeky
voda, soľ
pár vetvičiek čerstvého koriandru na posypanie
Nadštandardné potrebné vybavenie:
Veľká a hlboká panvica (napríklad typu wok)
Ponorný mixér, prípadne stolový mixér („blender“)